line

Mediation

Stress, ongemak en vooral veel irritatie. Dat brengt conflict bij veel mensen teweeg. En een gevoel van machteloosheid. Waarom lukt het niet om er samen uit te komen?
 

Houd de regie over de oplossing van uw conflict

Als het nog niet is gelukt om een conflict zelf op te lossen, dan bestaat er de mogelijkheid om een onafhankelijke derde in te schakelen. Een mediator, zoals de FysioCommunicatieCoach (MfN-registermediator opgeleid bij het ADR Instituut). U beslist zelf, houdt zelf de touwtjes in handen over de uitkomst van het conflict en u komt weer op een fatsoenlijke manier met elkaar in gesprek. De mediator helpt u op weg in het proces naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is, en probeert daarbij de communicatie tussen de partijen te herstellen en zo mogelijk te verbeteren. Daarbij bepaalt u zelf het tempo naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Redenen voor mediation

De belangrijkste redenen die vaak voor mediation worden genoemd, zijn:

  • Mediation biedt een snelle oplossing; doorgaans twee tot drie bijeenkomsten, op korte termijn gepland in overleg met alle partijen.
  • Mediation is voordeliger: de kosten worden door alle partijen gedragen.
  • Hoge acceptatie van de oplossing: alle partijen werken actief mee aan een oplossing en houden zeggenschap over het resultaat.
  • Ruimte voor creatieve oplossingen: partijen dragen zelf mogelijkheden aan voor een oplossing.
  • Iedereen wint: partijen bedenken zelf oplossingen voor hun conflict.
  • De procedure is informeel en toegankelijk.
  • Relaties blijven behouden: partijen krijgen meer begrip voor elkaar en kunnen afspraken maken over de communicatie in de toekomst.

Overweegt u mediation en wilt u meer weten? Download de folder en neem contact op.

Klik hier voor herkenbare praktijkvoorbeelden uit de gezondheidszorg die illustreren hoe nuttig mediation kan zijn.

Nederlandse Mediatorsvereniging MFN Logo VMG logo